RSS
 

Get Adobe Flash player

Кращі ігри

Кращі фільми

 
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: VeNoM  
Менеджер Боксу / Boxsport Manager
WerfelisДата: Ср, 09.05.06, 00:44 | Повідомлення # 1
EDITOR-IN-CHIEF F-RL
Группа: Адміністратори
Повідомлень: 202
Статус: відсутній
Заслуги User-A:
За 200 Постів
Блок

Причина по якої Boxing Manager виявився переможцем така банальна, що і говорити не хочеться. Конкурентів немає. Банально немає аналогічних проектів, які не те що на рівних, хоча б абияк могли з ним конкурувати. Право, не згадувати ж сонми freeware-іграшок. Непереможний чемпіон виявився невидимим, а новачок, володіючи непоганими характеристиками, показався таким хиткому тільки тому, що справжніх гігантів поряд не було. Порівнювати було ні з ким.

З іншого боку, якщо уважно придивитися до Boxing Manager, то відмінностей з безкоштовними забавами (зокрема flash-іграми, не розрахованими на комерційний успіх) буде небагато. Тут важливо з'ясувати одну важливу деталь, яка згодом задасть тон цієї статті. Маленька, але горда компанія Proline Software зробила все, що могла. Для свого дебютного проекту вона вибрала, треба сказати, не благодатну тему. Кому ці самі наполовину симулятори, наполовину менеджери цікавого виду спорту іменованого боксом потрібні - сам біс не знає. Але якщо подивитися на цю справу з іншої позиції, попиту менше, менше уваги, менше і критики. Привертати до себе увагу на ранніх етапах свого існування студія не збиралася. Тверезо оцінюючи свої шанси і можливості, девелопери робили все, на що здатні, гучно не заявляючи про свої наміри. Boxing Manager вийшов в світ не великим тиражем і так тихо зараз рухається по низьких строчках всіляких дійшлих чартов, що примітити той факт, що він взагалі існує - досить складно. Загалом, ви напевно і самі підозрювали щось недобре, коли спочатку поглянули на фінальну оцінку, а потім на ськріншоти (або навпаки). Як би там не було, ми вас попередили. Вердикт всієї цієї історії дуже простий: хочте - грайте, не хочте - не грайте. Але свою публіку гра обов'язково знайде. Нехай і невелику.

Хук зліва, хук справа

Все починається з того, що ви - тренер, промоутер, менеджер в одній особі одержуєте невелику суму грошей (максимум - $100000), яку ви повинні витратити на підписання контракту з боксером, а потім почати його піарити так, що ніякому Тайсону не снилося. Ось тільки засобів постійно не вистачатиме. Адже вам доведеться щодня тренувати і годувати боксера. Плюс до всього іншого оренда спортивного залу, екіпіровка і інші солодощі для підопічного теж вимагають витрат. Уникнути фінансових дірок іноді допомагають деякі хитрощі. Наприклад, перш ніж провести битву і знайти супротивника, вам пропонують вибрати місце проведення бою і суму, яку одержать обидва бійці. Чим більша сума призових, тим, природно, більше суперників вишикується в ряд. Окрім цього, багато що залежить від місця вашого підопічного в боксерському рейтингу.

Спочатку балансувати на грані дуже важко. Збанкрутіти, раз і назавжди розпрощатися з боксером, дуже легко. Пізніше, коли гроші потечуть річкою, можна підписати контракт відразу з декількома перспективними новачками або зірками, що вже відбулися. Грошовий потік збільшиться у декілька разів, але і витрати зростуть до небес.

Нокдаун

Результат прийде не відразу. Отже готуйтеся до перших принизливих поразок своєї <подопытной груши>, постійним витратам, і ніякому результату на старті кар'єри. У цьому полягає один безперечний плюс гри (принаймні, на початку шляху). Намагаючись вивести свого боксера в люди і витрачаючи на нього великі гроші, ви рано чи пізно дійдете висновку, що треба лавірувати в цьому псевдо бізнесі певним способом. Інакше кажучи, розробляти стратегію. Первинне завдання - збудувати план, по якому ви і ваш боєць зможете прожити нормально і дійти до того моменту, коли почнуться перші позитивні результати, як на тренуваннях, так і на рингу. Інакше, не встигнете оком моргнути, як опиніться без грошей, і без боксера. Game Over підкрадеться непомітно.

У будь-якому поважаючому себе спортивному менеджері знайдеться місце численним пунктам, системам, графікам, таблицям, схемам і готуємо такими, що навівають нудьгу на більшість гравців речам. Любителям копошитися в цих дрібницях, навпаки, від цього стане тільки приємніше грати. Чим більше - тим краще. Boxing Manager в цьому плані не виключення. Офіс і тренажерний зал - ось два головні (і єдиних) місця в яких вам необхідно буде займатися своїми справами. У першому ви залагоджуєте всі паперові проблеми, мучитеся з проклятою бухгалтерією, словом, граєте роль менеджера і промоутера. У другому ви перетворюєтеся на тренера. Радитеся з гравцем з приводу екіпіровки, тренуєте його, призначаєте бої. Відпочивати не доведеться.

Пов'язавши своє майбутнє з боксером, наступить час справжніх проблем. Узяти, наприклад, тренування. Мало того що за них доводиться платити, так і скласти нормальний збалансований розклад ніяк не вийде. Параметрів видано небагато (не більше п'яти) штук, але і їх розподілити рівномірно неможливо. Тому доведеться жертвувати чимось. Правда, ніхто не заважає міняти установки. Пожертвувавши на першому тижні тренуванням для преса, на наступній ніхто не перешкодить вам приділити їй пильну увагу.

Для того, що потримало хорошого не тільки фізичного, але і морального (що теж важливо) стану підопічного бажано його всіляко заохочувати. Наприклад, купувати йому подарунки: магнітоли, машини, путівки в санаторії. Як варіант, можна трохи пустувати у фінансовому плані і зробити так, щоб велика частина призових за участь в бою проти сильнішого суперника дісталася вашому вихованцю. З іншого боку, особливо старатися із цього приводу не варто. Інакше хлопець в кінець обледащіє, перестане прогресувати і скотиться із стрімкою швидкістю на нижчі позиції рейтингу. А падати, до речі, можна до безкінечності. У грі представлено щонайменше тисяча боксерів. Кожен з своїми характеристиками, даними, повною біографією. Проте сподіватися на присутність ліцензій безглуздо. Втім, в кожній стороні можна знайти істотний плюс. У нашому ж випадку головним достоїнством є той факт, що надається шанс виховати другого Мохаммеда Алі з нікому невідомого любителя. Хоча плюс, звичайно, здебільшого з розряду утішливих.

Нокаут

Тривимірна реалізація матчів - окрема історія. Почнемо з того, що місцевий графічний движок в особливо жаркі моменти, а саме під час показу матчу, пихкає так, що спалахує весь системний блок і система починає гальмувати. Так ось тільки було б з якої причини гальмувати. Погляньте на ськріншоти: на кожного бійця виділили по півтора полігони, окрім них є також маленьке оточення, насилу яке можна назвати рингом. Про обліт камери всіх визначних пам'яток стадіону, на якому проходить бій, і мріяти не варто. Все виконано настільки коряво, що порівняно з freeware-іграми творіння Proline Software в плані графіки не витримує ніякої критики.

Не менш сміхотворно виглядає імітація бою. У динаміці цього не видно - і слава богу! Щоб усвідомити весь маразм і абсурдність того, що відбувається представте ситуацію, коли ринг вилізли не боксери, а пара пенсіонерів, кожному по сто років. Насилу стоячи на ногах, вони намагаються боксувати, але у них, ясна річ, це виходить жахливо. Не дивлячись на те, що ринг, взагалі кажучи, це досить обширне місце, бій проходить у середині поле битви. Вони немає, не рухаються, не ухиляються. Вони топчуться на місці, переминаючись з ноги на ногу. Пенсіонери насилу завдають слабкого удару, ледве дотягуючись до супротивника. Блок і захист для них - пустий звук. Пара ударів і професіонал, як мішок з картоплею, падає на підлогу. Якщо йому вистачить витривалості, він насилу подимітиме знову і, мабуть, проведе пару комбо, але потім знову поцілується з підлогою. Другої спроби звичайно не надають. Або суддя визнає технічний нокаут, або боксер просто не піднімається. Так от, точнісінько ту ж саму картину ви побачите тут. Боксери будь-якої категорії і професіоналізму, вражають своєю повільністю і недоумством. Коли спостерігаєш за черговим уявленням з ляпасами (періодичність яких - один ляпас за п'ять секунд), рука мимоволі тягнеться до режиму симуляції матчу. А робити це суворо-пресуворо забороняється! Адже крім боїв, маразм спіткав і цей режим. Річ у тому, що з незрозумілих причин, симуляція працює як завгодно, але тільки не у допомогу гравцю. Навіть якщо у вашого бійця характеристики в тисячі разів краще, ніж у суперника, можете не сумніватися, натиснувши на ядерну кнопочку, ви зробите величезну помилку. Бої в десяти випадках з десяти закінчуються поразкою вашого вихованця. Висока так само вірогідність того, що ваш боєць не доживе до кінця поєдинку і його нокаутують. Не переживайте, в більшості випадків хлопці не мучаться і покірно лягають на паркет не пізніше п'ятого раунду. Синяків, крові, переломів теж не завезли. Шикарно, словом!

А ось інтерфейс зроблений на зразок краще і зовні і по структурі дуже схожий на той, що присутній в серії Football Manager: ікони, повзунки, таблиці. Претензій немає ніяких, хіба що кнопок так багато, що в очах іноді починає рябити. Заплутатися легко.

На смак і колір

Визначено Boxing Manager свою публіку знайде. Маленьку, вузькопрофільну, зацікавлену тільки в боксі. Але знайде. Дебютний проект Proline Software зроблений за такими стандартами, по яких звичайно і роблять дебютні ігри початківці девелопери без рубля за пазухою, і Гейба Ньюелла (Gabe Newell) як керівник під боком. Вибір є: якщо вас ідея стать мамочкою для боксера, що починає, заінтригувала, то вперед - впокорювати вершини. Краще за Boxing Manager серед представників боксерської братії на персональний комп'ютерах немає. Інакше - прохання ознайомиться з іншими іграми.


 
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:
Read forums rules!!!
 
F-RL.COM не містить ніякої нелегальної інформації, тільки хеш-суми файлів вільно доступних в мережі. Власники сайту не можуть нести відповідальності за дії користувачів. Цей ресурс повністю анонімний - IP адреси і дії користувачів не зберігаються. Сайт не надає електронні версії творів, а займається індексуванням файлів, що знаходяться у файлообмінних мережах, Всі права на файли належать правовласникам. Якщо ви є правовласником файлу, проіндексованого нашою пошуковою машиною і не бажаєте щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, ознайомтесь з правилами нашого ресурсу. Для скарг пишіть сюди: holder@f-rl.com