виставка дзизі 07.02.2010 "біла шапочка"Додано (19.02.2010, 23:55)
---------------------------------------------
наступними відвідами стане "Золотий дукат". Чоколядовій кав'ярні «Золотий дукат» ви зможете скоштувати різні види кави та гарячого шоколаду, а ще вас здувує усі напої та десерти що палають(так палають, вони горять, а потім їх загашують, тільки це варто зробити вчасно, бо згодом смак поможе погіршитись), але це найменнший плюс ціє її кавярні. Оджу вона знаходиться на вулиці Федорова 20, не помітна,як на перший погляд і звична кавярна, але тільки приблизившись плище, ви зможете побачити розсипані зерна кави, і статую(нажаль я так і не зрозуміла, чого саме вона присвячина). Приміщення досить маленьке, але дуже затишне, маленьке темненьке приміщення, з відзеркалюючою, чорною стелею, ви зразу перенесетись у минуле, і відчуєте романтичну, тиху атмосферу=). там можна чудово провести романтичну зустріч з коханою людиною.
Додано (11.07.2010, 14:18)
---------------------------------------------
а львів таки багатий на кнайпи=)
тепер я хочу поділитись інормацією про "Дім легенд", що росташований на вулю Староєврейскій 48,
Цієї суботи довелося побувати у новій львівській кнайпі "Дім легенд". Почну з того, що ніякої вивіски перед входом немає, як й перед "Гасовою лямпою", до речі. Роль "вивіски" виконує коминяр (трубочист - для російських френдів), за чийого гудзика можна сі потримати, бо то має принести щастя. А у середині відвідувачів чекають круті дерев'яні сходи, якими можна потрапити до окремих кімнат кнайпи, що розташовані на чотирьох поверхах старовинного будинку: Кімнати левів, Львівського часу, Львівської бруківки, Спостереження за Полтвою (легендарна львівська річка, що опинилася зараз під землею) та, навіть, на дах, де теж є купа цікавого, починаючи з панорами львівських дахів та кінчаючи старим "Трабантом" (як тільки його туди затягли!?)
Усередині власники закладу просять відвідувачів не знимкувати. “Ми оберігаємо ці таємниці, пильнуємо за рікою та бруківкою, погодою та левами, коригуємо львівський час та приборкуємо дракона, – одне слово, робимо все, аби місто Львів було саме таким”, написано у меню-путівнику. Про меню - окрема розмова. В ньому детально описано, де які кімнати, що у кожній цікавого та неповторного, а ось самі страви означено так: "салатки малі та великі", "зупки", "печеня старовинна", "печена риба", "м'єсо грильове" й таке інше. Але офіціянтки докладно розкажуть, що саме сьогодні у меню та порадять, як краще замовити. Наприклад, "старовинна печеня" того дня являла собов горщик, у якому була запечена шаткована картопелька, сир, цибуля, грибочки та шматочки (чимало!) кур'ячого філе, загальною вагою 400 грамів, тож ми удвох добре наїлися однією порцією. Так само було з "малою салаткою". Уявляю, яка то "велика салатка"! Моїй знайомій, що схотіла собі чогось овочеве, зробили печені овочі: картопельку, баклажани, перці, помідори (хоча окремо у меню їх не було) - а готують там у справжньому п'єці на дровах! Хліб теж печуть самі на дровах, та смачнющий!
Як людину левозалежну, побачивши вивіску "Кімната левів", мене потягло туди. Там на стінах фотографії львівських левів, інструмент для догляду за ними, відбитки їхніх лап на стінах та стелі (!) Але, це треба бачити, а знімкувати там не можна А який сюрприз чекає на відвідувача у вбиральні - я єхидно промовчу! Непоганий репортаж про кнайпу можна почитати на www.wz.lviv.ua/pages.php
Й, наостанок: обід, що ми його ледве подужали, з огляду на порції, обійшовся на двох у 140 (сто сорок) гривень, враховуючи ще сокі та квас. Тож, смачного!
інформацію було взято з http://folk.in.ua/lviv/weblog/9552.html
Додано (11.07.2010, 14:23)
---------------------------------------------
Ресторан-пивоварня Кумпель / в приміщенні колишнього Кастелярі
Приятель по забаві – так перекладається назва нового ресторану-пивниці «Кумпель», представленого львів’янам нещодавно. Питання чи прийнято таких приятелів знаходити у даному закладі, чи приходити вже зі своїми, зосталось відкритим, але люду в цьому ресторані зазвичай багато. Тож, є всі шанси.;)
Склалось враження, що власники «Кумпеля» (за сумісництвом і власники відомих фаст-фудівських мереж) вирішили особливо не заморочувались на ідеї. Відтак, маємо пивоварню при досить вмістимому 2-поверховому ресторані-шинку (якість продукту якого має ще завоювати визнання пивоманів), приємний інтер’єрчик з видом на Митний пляц (у підвальних приміщеннях для «некурців» цього виду бракує), грамотне сервірування та художнє оформлення страв, продумане закусочне меню складене найперше для великих кумпаній (і на діалекті), високі ресторанні ціни, багацько офіціантів (які орієнтуються в меню, але не перепровіряють замовлення), кнопки їх виклику на столиках, навчений фейс-контроль. Для чого фейс-контроль у пабі?? Кажуть, у них елітарна публіка – бувають високопосадовці місцевого розливу.
На кожному поверсі закладу розміщено щонайменше по 10 столиків. Загалом атмосфера, створена дизайнерами та підтримана відвідувачами нагадує традиційно пабівську, якщо не брати до уваги навмисно підкреслену, очевидно корпоративну, манірність у поведінці обслуговуючого персоналу.
Пригощатись нас припрошують в меню закладу шніцелями, оригінальними салатками, язиком, крильцями, голонкою, домашніми ковбасами, сирними асорті (все це по вартості від 30 до 90 грн), королівськими креветками (72 грн), своїм іменним пивом (15 грн за 0,5 мл), Льоффе-пивом (20 грн за 0,5), гарячим пивом і навіть льодами з пива. Проте вибір алкоголю пивом далеко не обмежується, а стосовно віскі, то він є навіть кращим за більшість пропонованих львівських карт напоїв. До речі, а Ви знали що розведення віскі джерельною водою, дозволяє розкрити його аромати й смакові якості? Буде тема для розмов. Окрема подяка кухарям за різномаїття соусів до кожної страви. Як прояв гарного смаку і якісне звучання такої ж якісної музичної підбірки «для фону».
Загалом враження від переліку пропозицій – позитивне. Середній чек на чотирьох за вечерю з пивом складе в районі 270-320 грн. Нюанси – гардероб знаходиться біля самісінької вбиральні і завеликий наплив відвідувачів, за яким прибиральниці не надто встигають.
Один класик «кухонного» жанру вважав , що «задоволення від столу» в ідеалі забезпечується такими критеріями, як - стерпні страви, гарне вино (тут - пиво), люб'язні гості (компанія або сервіс) та вільний час. Бажаємо «Кумпелю», щоб його відвідувачі були задоволені.:)
P.S. Прикро, що на офіційному сайті немає контактів.
Тел. 240-88-40
by http://www.myrelax.com.ua/node/505