RSS
 

Get Adobe Flash player

Кращі ігри

Кращі фільми

 

Швидкі новини

Що краще?


Що означає DVDRip, CAMRip ітд.?

CamRip (CAM).  Найнижча якість. Фільм записують камерою з екрану кінотеатру. У деяких фільмах видно голови інших кіноглядачів і т.д. Якість звуку буває різна, можливі перешкоди типу сміху публіки.

Screener (SCR).  Друге місце за якістю. Для цього використовується професійна відеокасета для преси.

Dvd screener (DVDSCR). Те ж саме, що і Screener, але взято з promotional DVD. Promotional DVD звичайно випускається без додаткових матеріалів, субтитрів. Іноді (зовсім необов’язково) на dvd screener присутні  лічильники , чорно-білі вставки, написи.

Telesync  (TS). Записується професійною камерою встановленою на штатив у порожньому кінотеатрі з екрану. Якість відео набагато краща, ні ж з простої камери (Cam). Звук записується на пряму з проектора або з іншого окремого виходу. Наприклад гніздо для навушників в кріслі. Звук таким чином виходить дуже гарний і без перешкод. Як правило звук в режимі стерео.

TC (Telecyne) – це коли  з допомогою спеціального устаткування знімається копія з кінострічки.

VHS-Rip - зроблений з VHS-касети. Відрізняється перенасиченістю кольорів (характерно для VHS). Крім того у фільмі зустрічаються горизонтальні смуги і тремтіння картинки - дефекти зам'ятої плівки. По краях бувають видно характерні VHSні шуми - білі цяточки і смужки.

DVDscr - це коли закінчують роботу фільму, то висилають копії прокатникам, в "контори"  типу Оскара або Греммі, от і від туди вкрадено. Якість відмінна і звук відмінний єдиний мінус те що під час фільму є "ліва" інформація за типом лічильників час або бігають написи, що тільки для внутрішнього користування, а то і з гумором половина фільму кольорова друга чорна-біла (іноді чергуються)

DVDRip і LDRip - це версія робиться з DVD або Laserdisc. Якість найкраща з усіх вищеперечисленних. Такі релізи випускаються після прокату в кінотеатрах з виходом ДВД.

TVRip і SATRip - це ріпи з телебачення і супутника. Якість залежить від устаткування, програмного забезпечення. На них можна помітити логотипи відповідних каналів TV або супутникових каналів.

VHSScr - те ж саме що і DVDScr тільки з відео касети.

Workprint (WP). Особлива цукерочка для любителів фільмів. Це так звана "Бета-версія" фільму. Зазвичай виходить у форматі VCD і набагато раніше до початку показу в кінотеатрах світу. Це попередня версія фільму. Через це можна очікувати все. Від супер якості, до повного відстою. Часто відсутні деякі сцени. Однак може бути й таке, що є всі сцени, а потім їх виріжуть ... Дізнатися такі версії можна по таймеру вгорі або внизу екрану - він потрібний для подальшого монтажу.

HDTV-Rip - рип з HDTV-трансляції (кабельний HDTV-канал або іншої HDTV-джерело). Розшифровується HDTV як High Definition TeleVision (телебачення високої чіткості), і його найголовніша відмінна риса - це виключно високий дозвіл: 1280 * 720 (стандарт 720p) або 1920 * 1080 (стандарт 1080i).
STV. Straight To Video означає, що фільм ніколи не виходив в прокат в кінотеатрах, а відразу був випущений на відео (ДВД)

Dubbed. Оригінальний звук прибрали (Наприклад взяли доріжку з російського кінотеатру і наклали на американський реліз)

Line.Dubbed. Те ж саме як і Dubbed, тільки в цьому випадку звук був узятий з "крісла" або "проектора" (Line).

Mic.Dubbed.
Теж саме як і Dubbed, тільки звук був записаний мікрофоном в кінотеатрі


http://img13.nnm.ru/2/8/1/d/6/0791cb9691e344975cb9abfa05d.jpgДодатково:
Кількість кадрів на секунду — це число нерухомих зображень, що змінюють одне одне впродовж однієї секунди відеоматеріалу, створюючи ефект руху об'єктів на екрані. Чим більша частота кадрів на секунду, тим плавнішим і природнішим буде здаватися рух. У традиційному плівковому кінематографі використовується частота 24 кадри на секунду.

Роздільна здатність
за аналогією з роздільною здатністю комп'ютерних моніторів, будь-який відеосигнал також має роздільну здатність (англ. resolution, розділення), горизонтальне і вертикальне, що вимірюється у пікселях. Роздільна здатність у випадку трьохмірного відео вимірюється у вокселях — елементах зображення, що являють собою крапки (кубики) у тривимірному просторі.
 
F-RL.COM не містить ніякої нелегальної інформації, тільки хеш-суми файлів вільно доступних в мережі. Власники сайту не можуть нести відповідальності за дії користувачів. Цей ресурс повністю анонімний - IP адреси і дії користувачів не зберігаються. Сайт не надає електронні версії творів, а займається індексуванням файлів, що знаходяться у файлообмінних мережах, Всі права на файли належать правовласникам. Якщо ви є правовласником файлу, проіндексованого нашою пошуковою машиною і не бажаєте щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, ознайомтесь з правилами нашого ресурсу. Для скарг пишіть сюди: holder@f-rl.com
Designed by CENTROARTS