RSS
 

Get Adobe Flash player

Кращі ігри

Кращі фільми

 

Що краще?


Metro 2033

 

Розробник: 4A Games
Видавець: THQ
Дата виходу: 16 березня 2010
Жанр: Action
Платформа: PC

http://s57.radikal.ru/i155/0910/b9/9c952f12bd39.jpg

Цей проект чекали чотири роки. Його можна сміливо порівняти зі S.T.A.L.K.E.R., не тільки через те, що при створенні використовувався один двигун, який пізніше був перейменований в "4А Games".
Не тому, що концепція гри наполовину нагадує S.T.A.L.K.E.R., а місцями навіть занадто зашкалює від рідних посиденьок біля вогнища з гітарою, або боязню ненароком потрапити в заражену зону.
А тому, що гру робили колишні розробники все того ж S.T.A.L.K.E.R. І сказати, що у них вийшов "не такий", або, навіть, поганий проект, це означає дуже сильно помилитися.


Звичайно, в мінуси можна віднести лінійність, яка не дає і кроку ступити в «неправильному» напрямку, але з цим доведеться змиритися, така задумка авторів. Та й якщо чесно, по локаціям, які присутні у грі, особливо не розгуляєшся. Проте є на що подивитися.
Кожен рівень опрацьований на совість. Дрібні, часом здавалося б на перший погляд незначні деталі, або звуки чудово доповнюють гнітючу атмосферу підземелля. Чого коштують одні лише відчуття, коли намагаєшся пробратися через покинутий тунель, де від найменшого шерхоту, або тіні, що швидко промайнула, поступово наростає страх і частішає пульс.



Це воістину непередавано. До речі, варто врахувати, що кожен патрон на вагу золота. Тому треба намагатися не витрачати боєзапас даремно. Зі зброї представлені: ніж, незамінна річ для любителів стелс; револьвер, непоганий, але не більше того; АК-47, з бронебійними патронами - казка; гарпун, ще один подарунок любителям стелс з можливістю ведення бою на відстані. Істотний плюс - можливість витягувати стріли з трупів і використовувати їх знову. І наостанок, два види гранат: звичайна і "липучка". Остання має шипи, які дозволяють триматися на тілі ворога. Крім цього, в арсеналі буде місце для протигаза (використовувати його доведеться на поверхні і на деяких станціях, де повітря сильно отруєне) та фільтрів для нього. Протигази можна купувати у торговців на станціях, а також знаходити в тайниках, або при обшуку трупів.

Ліхтар, ще одна незамінна річ у темних місцях. Але само собою, від тривалого використання розряджається. На цей випадок є портативна зарядка. І на додачу, маємо прилад нічного бачення. Варто врахувати, що і йому потрібна підзарядка. Споряджаємося і вперед - штурмувати підземний світ в якому знайшлося місце не тільки людині.

http://stopgame.ru/images/games/metro_2033_the_last_refuge-1227321813.jpg

Карта містить реальні станції московського метрополітену, але побуваємо ми лише на деяких з них. Не на кожній станції буде привітний прийом. Серед людського населення зустрічаються: бандити, нацисти, "червоні". У кожного своя територія, порядки і правила. І поступатися один одному ніхто не має бажання.
Але у медалі дві сторони. Монстри. Деякі види дуже хитрі й важко вразливі. Особливо "Бібліотекарі". Ці тварюки лише помітивши людину відразу записують його в жертву. Більш-менш ефективною управою проти них слугує правило "дивитися в очі і відходити назад, постріл означає атаку". Але є і більш діючий метод. Варто стріляти стрілами й цілитися тільки в голову. Хоча, тут все залежить від влучності гравця. Часом буває достатньо трьох стріл, а буває і семи замало.

Останні рівні чудово передають атмосферу… Half-Life, так-так, саме її. Знавці зрозуміють про що йдеться мова. Кінцівка повністю залежить від ваших дій протягом гри. Усього їх дві. Окрім цього вже розпочато роботу над доповненням.

Джерело: Gamau.net
Автор: Core

Коментарі

Якщо ви прочитали дану статтю будь-ласка напишіть свою думку в коментарях!
 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
 

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:*
 
  • Введите код:
 
F-RL.COM не містить ніякої нелегальної інформації, тільки хеш-суми файлів вільно доступних в мережі. Власники сайту не можуть нести відповідальності за дії користувачів. Цей ресурс повністю анонімний - IP адреси і дії користувачів не зберігаються. Сайт не надає електронні версії творів, а займається індексуванням файлів, що знаходяться у файлообмінних мережах, Всі права на файли належать правовласникам. Якщо ви є правовласником файлу, проіндексованого нашою пошуковою машиною і не бажаєте щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, ознайомтесь з правилами нашого ресурсу. Для скарг пишіть сюди: holder@f-rl.com
Designed by CENTROARTS