RSS
 

FreeRelease » Каталог статей » Превю» Saw: The Video Game [Превю]...

Get Adobe Flash player

Кращі ігри

Кращі фільми

 

Що краще?


Saw: The Video Game [Превю]

 


Друга назва гриПила
Дата виходу гри2009 г.
Дата виходу гри в Росії29 листопада 2009 г.
Жанр гриaction
Розробник гриZombie Studios
Видавець гриKonami
Сайт игрыофіційний
Сайт гриросійськомовний
Локалізатор гриНовий Диск
Питання по грі і її обговоренняна форумі



Успішний кіносеріал просто зобов'язаний мати в своєму особистому портфоліо хоч би одну гру, зроблену за ліцензією. У випадку з ігронізацією твори Джеймса Вана і Лі Уонелла анонса довелося чекати якось незвичайно довго. Але він відбувся, а це означає, що Земля не перекинулася, колапс не трапився, і первинні цінності у правовласників, на жаль або на щастя, залишилися незмінними - зайві гроші ще нікому не заважали.

http://cache.g4tv.com/ImageDb3/143668_S/First-Saw-The-Videogame-Screens-Surface.jpg

Якщо розібратися, то перенесення «Пили» в інтерактивний формат - дуже вдале і потрібне рішення. У «Пили» ж є всі потрібні завдатки хоррора а-ля Silent Hill: неповторна, похмура і гнітюча атмосфера, унікальні і ні з чим не порівнянні головоломки і що леденить душу саундтрек Чарлі Клоузера і Бертона Бела. У фільмі, нарешті, присутній унікальний сюжет, який хоч надалі і скотився до рутинного оповідання про незавидні долі всіх тих, кому пощастило познайомитися з «Конструктором смерті», але академічний інтерес все ще викликає. Не можна сказати, що ігровий варіант Saw у всьому слідуватиме своїм попередникам зі світу кінематографа. Відмінності є, причому достатньо багато.

http://cache.g4tv.com/ImageDb3/144584_S/Saw-The-Videogame-Hands-On-Impressions.jpg

Почнемо, мабуть, з того, що тепер вирішення головоломок даватиметься героєві якось вже невибачно легко. Узяти хоч би класичну історію з «капканом навпаки» - в інтерактивній «Пилі» його можна буде зняти простими способом рухаючи головою альтер-его вліво-управо. Для розробників подібні творчі інтерпретації - просто злочин. Головного персонажа звуть Девід Тепп - це той самий чорношкірий поліцейський, що втратив ще в найпершій частині свого напарника. Хронологічно сюжет гри Saw займатиме місце між першими двома фільмами. Від першого проект частково отримає сюжетну канву укупі з розстановкою сил між героями. Але місце дії змодельоване з безсоромною оглядкою на сіквел. Тобто, блуканням по сірих і смердючих коридорах дряхлої будівлі у пошуках «колег по нещастю» буде відведено практично весь час. Класичним пазлам з «Пили» також знайдеться місце: підбір потрібного шифру з безлічю комбінацій цифр, розлючені копання в набитих самі знаєте чим унітазах і багато що інше. Поки найцікавішим нововведенням є так звана «шкала болю». Принцип її роботи дуже простий: коли героєві необхідно, наприклад, дістати з надр згаданої сантехніки, набитої доверху одноразовими шприцами, життєво необхідний ключ, нам належить уважно стежити за тим, щоб рука персонажа не перетворилася остаточно на подушечку для голок, і він не помер від болю. Цілком органічно у такому разі виглядали б ще показники страху героя або його відчаю. Але поки розробниками не було оголошено подібних особливостей.

http://cdn1.gamepro.com/screens/158802/115941-7-screenshot.jpg

По загальній механіці геймплей Saw є сумішшю з Silent Hill і кращих ідей Fahrenheit. Тобто, разом з класичними головоломками мирно уживатимуться усюдисущі QTE, основне призначення яких зводиться до блискавичного знешкодження небезпечних пасток. Наприклад, нашому героєві при відкритті певних дверей потрібно буде встигнути за частку секунди розблоковувати тонкий механізм спуску гачків цілої купи дробовиків, направлених в його сторону (адже ви пам'ятаєте, як помер напарник Девіда Теппа?).

На особливу згадку заслуговують принципи побудови тутешнього світу і взаємозв'язку між його мешканцями. Очевидно, що за основу узята схема з сіквела «Пили», тільки трішки «докручена» і доведена до необхідної досконалості. Місце дії - покинута психіатрична лікарня, яку Крамер переобладнав під своєрідний тераріум для своїх витончених дослідів над «кроликами», що провинилися. У лікарні обов'язково будуть як люди, які у згоді з нашим головним героєм, так і ціла команда ненависників і потенційних вбивць, для яких Девід Тепп, - лише своєрідна «шкатулка» з ключиком усередині. Тут необхідно зробити маленький відступ. Бачте, наш поліцейський після несподіваної загибелі свого напарника зовсім поїхав з котушок: розвівся з дружиною, втратив кращих друзів, роботу і збирався було накласти на себе руки за допомогою вогнепальної зброї. Крамер, як перевихователь душ, що заблукали, вирішив врятувати бідолагу, витягнувши кулю. Але проведення простий і безвідплатній операції - це не в правилах Конструктора. У покарання за спробу суїциду він ушив в груди поліцейському ключ. Для Девіда він абсолютно даремний, але тільки не для інших мешканців психіатричної лікарні. Про цю обставину нас дбайливо попередять на самому початку ігри.

Умови, перед якими нас хоче поставити Zombie Studios, володіють всіма типовими ознаками знаменитої «пісочниці», знайомій нам по Far Cry 2 або Assassin’s Creed, але тільки в мініатюрі. Ігровий процес заснований на постійному дослідженні світу і у виборі подальших дій. Тільки від нас залежить, з ким з мешканців похмурої психлікарні заводити дружбу, а знайомством з якими в'язнями варто нехтувати. Від жанру «адвенчура» Saw успадкує необхідність вести постійні діалоги, аналізувати отриману інформацію і вирішувати пазли. Віримо і сподіваємося, що розробники всі складові «жанрового коктейля» змішають в правильних пропорціях, і тоді ми зможемо отримати дійсне задоволення від його випробування. Починайте замовляти собі столики на 23 жовтня цього року.

Поки в інтерактивній «Пилі» нас бентежать лише занадто легкі фірмові головоломки, які можуть нашкодити неповторній атмосфері.

Автор: allgamenews
При копіюванні інформації з сайту вказувати нашу адресу.





Коментарі

Якщо ви прочитали дану статтю будь-ласка напишіть свою думку в коментарях!
 
Уважаемый посетитель, Вы зашли на сайт как незарегистрированный пользователь.Мы рекомендуем Вам зарегистрироваться либо войти на сайт под своим именем.
 

Добавление комментария

Имя:*
E-Mail:*
 
  • Введите код:
 
F-RL.COM не містить ніякої нелегальної інформації, тільки хеш-суми файлів вільно доступних в мережі. Власники сайту не можуть нести відповідальності за дії користувачів. Цей ресурс повністю анонімний - IP адреси і дії користувачів не зберігаються. Сайт не надає електронні версії творів, а займається індексуванням файлів, що знаходяться у файлообмінних мережах, Всі права на файли належать правовласникам. Якщо ви є правовласником файлу, проіндексованого нашою пошуковою машиною і не бажаєте щоб посилання на нього знаходилось в нашому каталозі, ознайомтесь з правилами нашого ресурсу. Для скарг пишіть сюди: holder@f-rl.com
Designed by CENTROARTS